Wie kent het niet, iemand in de familie die zwanger is, de buurman of gewoon een goede vriend! En altijd rijst daar dan de vraag wat zal het worden. Bijna nooit willen de ouders het vertellen of ze weten het zelf nog niet. Na de eerste echo is het soms al bekend maar ook dan nog is het meestal gokken voor de gyneacoloog die de echoscan maakt.

Het is eigenlijk onvoorstelbaar dat zoveel mensen gokken op de geboorte van een kind, er worden zelf enorm veel weddenschappen afgesloten of de baby wel op de datum geboren gaat worden die de gyneacoloog in eerste instantie uitgerekend heeft.

Vaak is het 50% kans een jongen of een meisje maar wat nu als het een tweeling is? Twee jongens, twee meisjes, een jongen en een meisje? Zo zie je maar zelfs de alledaagse zaken zoals de geboorte van een baby zijn het onderwerp van gokken en weddenschappen.

Om nog maar te zwijgen over de discussie die altijd ontstaat na het bezichtingen van de “nieuwe aanwinst” door familie, vrienden, collegaas en andere bekenden. Altijd weer de vraag op wie lijkt de klein telg? heeft hij of zij de wimpers van mamma of is de sterke kaaklijn van pappa nadrukkelijk aanwezig? Iedereen denkt het te kunnen zien en vooral de opa’s en oma’s zijn hier heel erg bedreven in. “Ach gut kijk hij lacht net zo lief als mamma”, of Opa die zegt;”Kijk die frons die heeft hij van mijn zoon!”. allemaal taferelen die de jonge ouders te wachten staan, weken lang zullen zij visite hebben en telkens weer zullen zij bovenstaande vragen en bakerpraatjes aan moeten horen.

Tsja vader en moeder worden is nog een heel klus, daar durven wij op te wedden! En jij heb je hetzelf al eens meegemaakt? Dan weet je vast wel wat je moet gokken, jongen of een meisje je hebt 50% kans! Als je het goed hebt feliciteren wij je met je keuze en de nieuwe telg!