Hobby’s kosten geld is het vaak gehoorde antwoord als men iemand vraag naar wat een hobby dan wel niets kost. Of jij je geld nu wilt investeren in de nieuwste Subaru Impreza, een kamer vol schoenen hebt of elke week je favoriete club volgt bij uit- en thuiswedstrijden het kost je allemaal handenvol geld. Er zijn natuurlijk hobby’s waar die je geld op kunnen leveren maar die vergen allemaal een investering, of het nu postzegels verzamelen is of antiek kopen zonder geld ben je nergens. Hetzelfde geld eigenlijk voor online gokken.

Veel mensen kijken een beetje raar als je zegt dat gokken je hobby is, maar zo gauw het over bijvoorbeeld klaverjassen gaat dan vinden mensen het weer heel normaal dat je dat twee keer per week doet. Wij vragen ons dan af qat het verschil is tussen een potje klaverjassen voor echt geld of het spelen van Blackjack?! Beide is een spel, beide voor echt geld en beide eigenlijk ook gokken, maar vooral een hobby!

Hobby’s kosten geld

Stel je gaat elke wedstrijd naar een stadion om jouw favoriete voetbalclub aan te moedigen dan kost dat je voor de thuiswedstrijd toch al gauw 30 euro. Een goedkoop toegangskaartje is tegenwoordig al gauw €12.50, dan neem je nog een broodje hamburger van €3,50, twee drankjes van €2.00 per stuk, benzine- en parkeer geld 10 euro. En dan hebben we het nog niet eens over de uitwedstrijden dan kun je er met gemak nog een euro of twintig bij optellen.

“25 euro per week gokken is nog goedkoper dan elke dag een pakje sigaretten”

Hobby’s kosten geld en niemand heeft daar een probleem mee. Het is gerechtvaardigd om duizenden euro’s per jaar in een dure sportauto te stoppen, een bootje of je schoenen verzameling. Er is zelfs een hobby die winkelen heet, met de slogan “shop till you drop” (vrij vertaald winkelen tot je erbij neervalt). En daarom blijft het een vreemde gewaarwording dat in Nederland er nog met een schuin oog gekeken wordt naar de liefhebbers van gokkasten of een ander spel.

Als jij als hobby één of twee keer in de week 25 euro per keer speelt dan kun je dat gewoon als hobby zien. En met deze hobby kun je nog geld verdienen ook. Een bezoekje aan de bioscoop of elke week kijken op de rommelmarkt zal je in elk geval geen geld opleveren. Natuurlijk willen wij niet verkondigen dat hobby’s die geen geld opleveren maar een verspilling van tijd zijn, nee integendeel elke hobby is leuk. Alleen blijft het vreemd dat de Nederlander over het algemeen wat terughoudend is als gokken ter sprake komt. Wat is er nu leuker dan op zijn tijd eens en gokje te wagen?! De spanning, de kans op en enorm bedrag, lekker vanuit je eigen huis met een wijntje of een Hollandse mok koffie dat is toch heerlijk.

“tien euro inzetten en €100.000 winnen, met online gokken kan het!”

Gokken als hobby

Net zoals met elke hobby is het wel goed om jezelf in de hand te houden. Als je blauwe smurfen verzamelt en je hebt er onder tussen 19.000 dan ben je, bij een gemiddelde prijs van een euro, een kleine twintigduizend (20.000) euro kwijt in de loop der jaren nou daar kun je heel wat voor gokken. En de smurfen gaan jou niet helpen om een jackpot te winnen van enkele tonnen. Gokken is dus niet alleen leuk als spel maar gokken als hobby is een heel andere benadering.

Als je elke week een bedrag wilt spelen dan is dar niks mee, maar hou het wel in de hand. Let een beetje op je uitgaven en speel bewust. Neem voor jezelf een bedrag in je hoofd dat je kunt missen en overschrijd dit niet. Of je nu 25 euro of 2500 euro per week kunt besteden het is aan jou om dat te bepalen. Wij wensen je in elk geval veel plezier met je hobby en hopen dat je er ook nog eens wat extra geld mee wint!