Binnenkort verschijnt er een nieuwe documentaire over online pokeren. Deze poker documentaire onderzoekt hoe het succes van jonge spelers verklaart kan worden. De film, gemaakt door documentairemaker Li Dong, is getiteld “A Kid’s Game: The Story of Online Poker”. Eind maart is de release van de nu al spraakmakende documentaire.

In de film komen verschillende online poker profs, van wie de meesten zijn jonge mannen zijn, aan het woord en vertellen over hun carrière. De Broers Di Dang (spelersnaam: “urindanger”) en Hac Dang (spelersnaam: “TREX313”) behoren tot diegenen die geïnterviewd worden over de ups en downs van de online poker lifestyle, hoe zij omgaan met hun sterrenstatus en de vele miljoenen die zij met pokeren verdient hebben.

Online pokeren

Veel van deze jonge online poker tovenaars, zoals Tom Dwan (spelersnaam: “Durrr”) hebben hun online succes om weten te zetten in een lucratieve carrière en spelen met succes in het live poker toernooi circuit. Anderen,zoals de Zweedse speler Viktor Blom (spelersnaam: “Isildur1”) spelen met een air van geheimzinnigheid rond hun online poker persoon en dat trekt nog steeds een enorme schare jonge poker fans.

Andrew Robl (spelersnaam: “Good2CU”) geeft commentaar tijdens de film en hij legt uit hoe de online poker wereld zich heeft ontwikkeld in de loop van de jaren. Robl en andere hebben gezegd dat het gebrek aan beginnende spelers (ook wel “vissen”), genaamd één van de redenen is waardoor steeds meer poker websites hun deuren moeten sluiten. De echte grote poker hype van drie jaar geleden is op zijn retour. Isaac Haxton (spelersnaam: “LuvtheWNBA”) legt uit dat het een aantal jaar geleden vrijwel niet voorkwam dat een goede speler twee dagen op rij kon verliezen, maar nu er steeds minder nieuwe mensen online pokeren worden de tegenstanders sterker.

De spelers die online pokeren voor geld zien zelf ook dat de competitie sterker wordt maar dit betekend wel dat de bedragen die je bij elkaar kunt spelen hoger liggen dan vroeger. Daar waar de “fish” voor lage bedragen speelt komt het regelmatig voor dat de gearriveerde spelers voor grote bedragen spelen. Als je zelf eens je eigen skills wilt testen dan kun je tijdens het online pokeren eens proberen om te spelen tegen één van de bovenstaande spelers en wie weet win jij wel een paar ton in euro’s! Bij Titan poker spelen veel grote spelers dus schrijf je nu in bij Titan Poker en speel tegen de sterren!