Het Canadese bedrijf Amaya Gaming heeft Pokerstars overgenomen voor het astronomische bedrag van 4,9 miljard dollar. Dat is 3,6 miljard euro. Het is een van de grootste overnames in de online gokwereld ooit.

Pokerstars wil Amerikaanse spelers terug

Pokerstars hoopt door de overname ook weer kans te maken op toegang tot de Amerikaanse markt. Vanaf 2006 mocht Pokerstars geen spelers uit de VS op de website toe laten. Dat verbod negeerde de pokersite. In 2012 schikte het bedrijf met de Amerikaanse overheid voor een bedrag van 731 miljoen dollar. Maar nog steeds kan geen enkele Amerikaan op de site spelen.

Amaya heeft een degelijke naam en is een snel groeiend bedrijf. Via Amaya denkt Stars dan ook weer op de Amerikaanse markt te komen. Dat zou een enorme stimulans zijn voor het online poker.

De grootste pokersite ter wereld

Pokerstars is verreweg de grootste pokersite ter wereld. 85 miljoen mensen hebben een Pokerstars-account. Continu zijn er honderdduizenden spelers online. Het bedrijf dat opereert onder de vlag van de Oldford group heeft al jaren een miljardenomzet. Vorig jaar was de winst 342 miljoen dollar.

pokerDe grote pokersite bestaat al sinds 2001 en is gevestigd in het Britse Isle of Man. De computerprogrammeur van Israëlisch-Canadese afkomst Isai Scheinberg richtte het bedrijf op. Op dit moment heeft zijn zoon Mark Scheinberg de touwtjes in handen. Hij had een aandeel van 75 procent en verkoopt dat met de overname.

Naast veel recreatieve spelers zijn ook veel pro’s op de site actief. Deze mensen verdienen met poker hun brood. Het wordt door de meesten dan ook niet gezien als een kansspel, maar als een behendigheidsspel.

Bekende sporters spelen bij Pokerstars

Pokerstars sponsort een grote groep bekende spelers. Zij mogen gratis aan live toernooien deelnemen en fungeren als het gezicht van de site. Vooral sporters houden wel van een potje poker. Zo zitten er een paar beroemde sporters in het zogenoemde Team Pokerstars. Denk bijvoorbeeld aan Rafael Nadal, Fatima Moreira de Melo en Boris Becker.

Online spelen veel mensen tegelijk op allerlei verschillende tafels. Elke pokervariant is op de site te vinden. Naast online poker organiseert Pokerstars ook veel live toernooien. De grootste is in de zomer in Las Vegas, maar ook in allerlei mooie Europese steden is jaarlijks een groot pokertoernooi.

Vorig jaar zat de Nederlander Michiel Brummelhuis aan de finaletafel van de onofficiële wereldkampioenschappen poker in Las Vegas. Dat was een ongekende prestatie. Hij werd uiteindelijk zevende, maar heeft poker in Nederland weer een nieuwe boost gegeven.