9-Ball-Pool is het klassieke  poolbiljartspel dat je met 9 ballen speelt. Als jij denkt dat je goed kunt “poolen” dan kan het niet anders dan dat je de internetversie van dit pool spel ook snel onder de knie zult krijgen. En je kunt voor echt geld pool spelen op internet. Net als met echt poolen kunnen er op de tafel twee spelers tegen elkaar spelen. Het totaal van het aantal ballen op tafel is 10. Het is de bedoeling dat je met de witte bal jouw ballen (genummerd van 1 tot en met 9) in de pockets probeert te spelen. Het is de bedoeling dat je de ballen in de goede volgorde in de pockets speelt,  beginnend met 1 en eindigend met de bal met nummer 9.

9 ball pool op de computer

9 ball pool op de computer
Uitleg van online pool spelen.

Klik met je muis op de witte bal en je keu verschijnt. Net als met echt poolen kun je (virtueel) je keu volgen, in dit geval door middel van een gele lijn en de witte bal. Deze gele lijn toont jouw stootrichting. Als je nu de keu in een richting draait (houd hiervoor je linkermuisknop ingedrukt) kun je de richting van de speelbal bepalen. In het begin zal dit nog wat gokken zijn maar je zult zien dat je al snel met redelijke precisie kunt mikken

Om de stootkracht van je keu te bepalen moet je letten op de pijl die verschijnt.  Hoe langer deze pijl word hoe harder je zult schieten.  Het moment van schieten bepaal je door het loslaten van je linkermuisknop.  Het effect geef je natuurlijk door de bal buiten het midden te raken of via de banden te spelen.

Tijdens het mikken/aanleggen zie je ook een soort van vizier op je scherm verschijnen hiermee kun je de plaats van het stoten (waar de keu de stootbal raakt) vastleggen. De computer houd natuurlijk voor de spelers bij welke bal er gespeeld moet worden en welke speler er aan de beurt is.

Spelregels

De 9 ball pool is het spel dat voor 2 spelers is bedoelt die elk en beurt hebben om een bal te spelen zolang de speler de juiste bal weet te “pocketten’ blijft de speler aan de beurt. De volgende fouten zorgen ervoor dat de speler zijn beurt verliest:

– als de witte bal wordt gepot dan gaat de beurt over
– als je misstoot en er geen enkele bal, of de verkeerde bal geraakt is
– bij de af dien je met minstens 4 gekleurde ballen de band raken of op zijn minst 1 bal in de pockets te schieten
– ook moet je de witte bal een gekleurde bal raken

Als een speler een fout heeft gemaakt dan mag zijn of haar tegenstander stoten. Je legt de witte bal dan op een willekeurig afstootpunt op de pooltafel en je beurt begint.

Poolen op internet

De winnaar is de speler die de “9 ball” op de juiste manier weet te potten. Je kunt dit spel voor geld spelen en hoe beter je bent hoe meer geld je kunt winnen. Poolen op internet is uitdagend en spannend. Bij stargames kun je gratis een account openen en binnen enkele seconden 9 ball pool spelen.Pool op de computer