Iedereen kent blackjack en er zijn maar weinig online gokkers die niet een keertje in hun online casino blackjack hebben gespeeld met een Blackjack strategie. Het lijkt een heel simpel spelletje: je probeert met je kaarten zo dicht mogelijk bij de 21 te komen en doe je dat beter dan de bank dan verdubbel je. Toch komt er nog veel meer kijken bij dit kaartspel en lang niet alle spelers zijn daar van op de hoogte. Daarom leggen we in dit artikel uit hoe je kunt winnen met blackjack.

blackjack strategieHeel kort: als de bank 2 of 3 heeft pas je als je zelf 13 of hoger hebt. Heeft de bank 4, 5 of 6 dan stop je al bij 12 of meer. Heeft de bank 7, dan pas je pas bij 17 en als je een aas en een 7 hebt, ga je door tot 18.

Dit zijn simpele regeltjes die enkel gelden voor blackjack en het is het beste om deze basisstrategie altijd toe te passen bij het spelen. De basis strategie is de perfect basis om het huisvoordeel zo laag mogelijk te houden. En dus jouw kansen op winst indirect te verhogen. Of is het beter om te spreken van “het beperken van jouw kans op verlies”?!

Maar er zijn natuurlijk veel meer “wegen die naar Rome leiden”. Het spel kun je op zoveel manieren spelen maar het beste is om gebruik te maken van een speciale strategie om te winnen met Blackjack. (Let op: het gebruiken van een strategie of systeem geeft geen garantie op winst!)

blackjack strategie

Hieronder gaan we nu verder in op 5 blackjack strategieën waarmee je jouw kansen verbeterd

De Martingale strategie voor Blackjack

Om te beginnen leggen we nog een keer het aloude Martingale systeem uit. Het werkt heel simpel: als je verliest, verdubbel je je inzet en daar ga je net zo lang mee door tot je een keer wint. Zo heb je in een keer al je verlies weer teruggewonnen en begin je weer met je initiële inzet.

Parlay-systeem gebruiken bij Blackjack

Het Parlay-systeem is tricky. Je kunt van een hele lage inzet een hele grote winst maken, maar je kunt ook heel makkelijk alles kwijtraken. Het werkt heel simpel. Steeds als je weer een potje wint, dan wordt de inzet bij het volgende potje je eerdere inzet plus je wint.

Blackjack spelen volgens Paroli

Dan is er nog het systeem van Paroli. Dit is een iets veiligere inzetmethode. Steeds als je wint, verhoog je je inzet en steeds als je verlies breng je je inzet omlaag tot je weer bij de initiële inzet bent. Bepaal wel voor je begint met spelen wat je maximale inzet is.

spelen volgens de 1-3-2-6 methode

Verder kun je ook inzetten volgens het 1-3-2-6 systeem. Daarbij moet je wel goed opletten, want je inzet gaat volgens een vast patroon van vier stappen. Je bepaalt je eerste inzet en vanaf dat bedrag bereken je de drie inzetten er na. De tweede inzet is 3 keer de eerste inzet, de derde inzet is 2 keer de eerste en de vierde is 6 keer de eerste inzet. Daarna begin je weer met je eerste inzet.

Het Labouchère systeem

Het laatste inzetsysteem dat we hier bespreken is het Labouchère-systeem. Deze is verreweg het meest ingewikkeld en misschien niet handig als je niet zo’n goede redenaar bent. Om te beginnen bedenk je een reeks getallen, zoals 1, 4, 2, 5, 3. De eerste inzet bestaat uit de optelsom van de twee buitenste getallen, in dit geval dus 1+3=4. Verlies je het eerste spelletje, dan zet je die optelsom achter je reeks. Die wordt dan 1, 4, 2, 5, 3, 4. Bij het tweede potje doe je weer hetzelfde. Je inzet wordt dan dus 1+4=5. Win je nu, dan verwijder je de buitenste twee getallen en krijg je dus 4, 2, 5, 3. En weer tel je de twee buitenste getallen bij elkaar op voor je nieuwe inzet. Die wordt dus 7.

Zo zijn er allerlei manieren om slim in te zetten bij Blackjack, zodat je zoveel mogelijk winnend speelt. Het is niet makkelijk en het vergt een beetje lef, maar je avondje Blackjack wordt er zeker leuker en spannender door. Veel succes!