Craps, het aloude dobbelspelletje, is niet het makkelijkste tafelspel, maar wel superspannend. Het is dus zeker de moeite waard om de spelregels te leren. Wij leggen je in deze blog zo eenvoudig mogelijk uit hoe het werkt. En je zult zien: als je het eenmaal door hebt, is het niet zo moeilijk.

Leer meer over inzetten bij craps

Craps spelenHet ingewikkeldst aan craps zijn alle mogelijke inzetten die je kunt doen. Ga maar na: je gooit met twee dobbelstenen en zet in op verschillende worpen met een dobbelsteen achter elkaar. Dat kan natuurlijk op talloze manieren. Het spel wordt bovendien op diverse wijzen gespeeld en er is een strategie die je winstkansen vergroot. Maar voor nu houden we ons bij de basisregels.

Wat je bij craps altijd probeert, is de worp van de dobbelstenen te voorspellen. Je gooit net zo lang door tot je het juiste aantal of 7 gooit. Je maakt ten eerste onderscheid tussen de pass line en de don’t pass line. Voor de pass line geldt: gooi je bij de eerste worp 7 of 11 dan win je, je verliest bij 2, 3 of 12. Voor de don’t pass line geldt het omgekeerde: winst bij 2 of 3 (niet bij 12) en verlies bij 7 of 11. Ook heb je come en don’t come. Dat is hetzelfde. Alleen verlies je niet met een 11 maar met een 12.

Gooi de dobbelstenen en win met craps

Kies je voor een inzet op Field, dan zijn veel nummers winnend, namelijk 2, 3, 4, 9, 10, 11 en 12. Je kunt ook inzetten op Any Craps. Dat is een inzet op de tweede worp en je gokt erop dat de uitkomst 2, 3 of 12 is.

Dan zijn er nog Horn Bets, Hardway Bets en Place Bets. De eerste worp moet bij de Horn Bet 2, 3, 11 of 12 zijn. De Hardway Bet is een ingewikkelde. Eerst moet je twee keer 4, 6, 8 of 10 gooien, voor er 7 valt. Ook de Place Bet is niet makkelijk. Voordat de 7 valt, moet je een keer 4, 5, 6, 8, 9 of 10 hitten.

Buy lijkt op de Place Bet, alleen betaal je een extra 5 procent over je inzet. Bij Lay wil je juist eerst 7 gooien en daarna 4, 5, 6, 8, 9 of 10.

Tenslotte zijn er nog de inzetmogelijkheden Any 7 en Any 11. Je wil hierbij een 7 of een 11 gooien. En bij Big 6 en Big 8 probeer je 6 of 8 te halen, voordat je 7 gooit.

Dit zijn de belangrijkste inzetten van het spel craps. Hoe kleiner de kans is dat je een bepaalde worp gooit, hoe meer je krijgt uitbetaald. Maar wil je gewoon een lekker avondje spelen, zet dan in op de makkelijkere opties. Voordat je gaat spelen, lees je bovenstaande tekst het beste nog maar eens goed door en speel je een paar oefenpotjes. Maar dan is het natuurlijk tijd voor het echte werk. Want online gokken doe je om geld, niet om fiches. Je speelt Craps onder andere bij Netbet Online Casino.