Online poker is ongetwijfeld de populairste game van het online gokken. Er was zo’n 10 jaar geleden sprake van een pokerboom: iedereen speelde het thuis en online. Poker was hot. Maar hoe is dat nu?

Een jaar of 10 geleden werd poker, een kaartspel dat natuurlijk al decennia bestaat, ineens gigantisch populair. In alle lagen van de bevolking en overal ter wereld speelden vooral jongeren het spannende kaartspel. Op het schoolplein, in de pauze op het werk en ‘s avonds in het café werden de kaarten erbij gepakt en werden kleine toernooitjes gespeeld.

In diezelfde periode kwamen online casino’s op en daarmee de eerste pokersites. Al snel verplaatste het poker zich van de stamtafel naar het internet en websites als Pokerstars en Full Tilt werden in hele korte tijd mega groot. Wie in die beginjaren ook maar iets van de strategie van het spel beheerste was in no time rijk. Slimme spelers verdienden tienduizenden per maand met poker.

Online poker werd al snel een serieuze business voor een flink aantal spelers

online pokerIn de jaren daarna professionaliseerde de sector zich. Pokerstars werd de dominante aanbieder en tuigde een heel beloningssysteem op voor de pro’s. Dat werden er steeds meer, want veel jongeren, met name jongens, zagen het wel zitten om op die manier een extra zakcentje te verdienen of zelfs schathemeltje rijk te worden. Er kwamen pokerboeken over de strategie en instructiewebsites met de laatste trucjes.

Zo kwam er langzaam een steeds groter onderscheid tussen de professionele speler en de recreatieve pokeraar. De groep professionals groeide en begon het pokerspel echt als een vak te zien. Het spel in combinatie met de poker levensstijl sprak grote groepen jongeren aan.

Met online poker is minder te verdienen dan vroeger

Ook overheden kregen lucht van de lucratieve pokerbusiness. Ze wilden hun deel van de buit en stelden per land een belastingsysteem in. Dit verpestte niet alleen de pokermarkt, maar belemmerde ook veel spelers om het spel op het gewenste niveau te spelen. Inmiddels is de pokermarkt grotendeels gereguleerd en heeft iedere overheid zijn eigen belastingregels. Daarnaast zie je dat het steeds moeilijker wordt om geld te verdienen met poker. Het aantal professionele pokeraars is groot en de vijver met recreatieve vissen wordt steeds kleiner. Kortom de winst wordt minder en moet met meer mensen worden gedeeld.

Ook het absolute aantal spelers is op een site als Pokerstars iets aan het afnemen. Al blijft poker een heel populair spel en is het nog steeds voor een aanzienlijke spelersgroep een aantrekkelijke manier van geld verdienen. En dat zal ook nog zeker een tijd zo blijven. Daarvoor is poker te leuk. Maar zo winstgevend als het in die beginjaren was, zal het niet snel meer worden. Laat je daar vooral niet door afschrikken en ga lekker genieten van het mooiste gokspelletje online!