Online pokeren en meer winnen met onze 10 tips

winnen met online pokerWinnen met online poker wil elke speler! Toch lukt het veel spelers niet om zelfs maar één potje te winnen… Als jij ook tot die laatste categorie hoort dan heb je vast wel wat aan onze 10 tips om te winnen met online poker.

Wil jij een betere speler worden? Gen jezelf dan een paar minuten de tijd om te leren en lees onze 10 tips om te winnen met poker eens rustig door.

1. Open niet alles tijdens hte spel

Veel spelers hebben weinig geduld en willen alle handen spelen. Doe dat niet, maar wacht af tot je een goede hand hebt die het spelen waard is. Tight is right! Hoe tight je moet zijn hangt af van je positie: op de button open je meer dan in de early position.

2. Schat je eigen kansen goed in

Op de flop weet je veel over hoe goed je hand zal zijn. 5 van de 7 kaarten zijn bekend. Gooi je hand dus weg als hij niet goed genoeg is en blijf niet plakken in de hoop op een wonder op de turn of river. In veel gevallen geldt: speel alleen door met een hand die al goed is of met een goede draw.

3. Weet hoeveel je moet betten

Denk na over de hoogte van je bet. Zet niet te veel in, want dan jaag je medespelers weg. Zet je te weinig in dan haal je niet genoeg uit je hand. Een richtlijn: bet voor de flop drie tot vijf keer de big blind en na de flop ongeveer een halve pot.

4. Durf te bluffen

Bluffen is natuurlijk belangrijk bij poker. Tegenstanders moeten niet weten dat je altijd als je bet een goede hand hebt. Bet ook eens met een waardeloze hand. Dat doe je het best op turn of river, dan is de kans op een fold het grootst. Andersom kun je ook slowplayen om de tegenstander om de tuin te leiden. Speel azen eens alsof je een zwakke hand hebt.

5. Overspeel je hand niet

Heb je geen grote hand, blaas de pot dan niet op. Veel spelers pokeren voorzichtig dus als die pot heel groot wordt, kun je er vanuit gaan dat er iemand een goede hand heeft. Leg je eigen hand weg als hij niet goed genoeg is. Heb je daarentegen de nuts, ga dan los en zie die pot zo groot mogelijk te krijgen.

6. Ga niet alles callen

Calling Stations worden ze genoemd: slechte spelers die maar geen afscheid kunnen nemen van hun hand. Vraag je altijd af of je met je hand een showdown wil en hoeveel hij daar nog voor moet verbeteren.

7. Lees je tegenstander en doorzie hem of haar

Gebruik software of let heel goed op. Niets belangrijker dan weten wie je voor je hebt. Is je tegenstander agressief, tight of callt hij alles? Probeer eens te slowplayen bij agressieve spelers en bluf een tight opponent weg.

8. Poker is een spel van de grote getallen

Denk niet dat je winnend bent als je een paar potjes slim speelt. Waarschijnlijk run je gewoon goed. Veel berust op toeval. Pas na duizenden handen weet je of je een goede speler bent. Verdiep je eens in kansberekening en verwachtingswaardes om meer te weten te komen over je winstkansen.

9. Speel niet tegen zomaar iedereen

Als de beste tien pokerspelers ter wereld elke dag de rest van hun leven tegen elkaar zouden spelen, zouden ze niets meer winnen. Zoek dus naar tafels met slechte tegenspelers en zorg dat je naast ze komt te zitten.

10. Speel poker altijd fit en fris

Ga niet spelen als je doodmoe of dronken bent en ook niet als je geen zin hebt. Om te kunnen winnen met online poker moet je scherp en fit zijn.

Winnen met online poker

En… denk je dat onze tips om te winnen met poker effectief zullen zijn? Wij hopen dat je na het lezen een beetje beter bent geworden en dat jij nu ook eens als winnaar van de pokertafel (wie weet zelfs in een live casino poker toernooi) kunt lopen. Mocht je niet winnen met online poker bedenk dat het maar een spelletje is en dat meedoen vaak belangrijker is dan winnen!