Feyenoord – Ajax de enige echte klassieker van Nederland en aanstaande zondag staat deze klassieker weer op het programma! Al meer dan 100 jaar zijn Feyenoord en Ajax rivalen van elkaar. Beide clubs kunnen bogen op een mooie historie en het blijft altijd gokken wie de klassieker weet te winnen.

Normaliter is het zo dat met het gokken op voetbal je kunt wedden op het sterkste elftal maar tijdens wedstrijden zo als de klassieker kun je van tevoren maar heel slecht inschatten welk team er wint.  De emoties en grenzeloze rivaliteit die los komen tijdens tijdens een klassieker lopen hoog op en het komt vaak voor dat het team dat er vooraf het slechtste voorstond als winnaar uit de bus komt.

Gokken op Feyenoord – Ajax

Gokken Feyenoord - Ajax

De klassieker van de Nederlandse competitie

Volgens het wedkantoor Unibet is Ajax de winnaar van de Klassieker na 90 minuten voetbal. Met een notering van 2.00 voor de overwinning kun je direct zien dat Ajax favoriet is voor deze wedstrijd. Of dat werkelijk zo is zal moeten blijken op 29 Januari 2011 wanneer beide grootmachten van het Nederlandse voetbal weer tegen elkaar aantreden. Je kunt nu al gokken op de klassieker bij  de bekende wedkantoren. De quotes van Unibet zijn gunstig kijk maar eens op de lijsten.

De Rotterdammers hebben het voordeel dat ze thuis spelen maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat Feyenoord het thuis niet altijd even goed doet tegen de aartsrivalen uit Amsterdam. Het is zelfs zo dat de vaste bespelers van stadion de Kuip voor het laatst in 2006 de volledige drie punten wisten te winnen. In de jaren daarna eindigde de klassieker gelijk of in het voordeel van de Ajacieden.

Nederlandse competitie – Gokken op de eredivisie

Naast Feyenoord – Ajax staan er natuurlijk nog meer programma’s op de kalender van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond. In de eredivisie treden alle 18 deelnemende clubs weer tegen elkaar aan. Verdeelt over drie speeldagen (Vrijdag, Zaterdag en Zondag) zullen alle eredivisie teams weer hun beste beentje voorzetten en proberen om hun positie te verbeteren. AZ zal er alles aan doen om de koppositie te behouden en de achtervolgers hebben e opdracht om te winnen en zo niet op nog meer achterstand te komen in de eredivisie. Maar het paradepaardje van dit weekend is toch echt de enige echte Nederlandse klassieker Feyenoord – Ajax.

Gokken op de eredivisie wedstrijden
Gokken op voetbalwedstrijden

[list]3[/list]