Morgen is het zover en zal de lang verwachte en veel besproken bruiloft van William en Kate dna eindelijk plaatsvinden. Hoewel bij de online wedkantoren de noteringen duidelijk ’gaan’ voor geel (3,00), lijkt het er toch op dat de Nederlanders de voorkeur geven aan ‘s lands trots en massaal wedden op een oranje hoedje (30,00) voor Queen Elizabeth. De weddenschap gaat erom wie welk hoofddeksel draagt tijdens de Royal Wedding op 29 april aanstaande en dan met name om de kleur. Ook de kleur roze scoort goed (5.00) volgens de noteringen van het wedkantoor Unibet. Behalve op het hoedje van de Queen kan er ook worden ingezet op de kleur van het hoedje van Prinses Máxima. De kans is het grootst (2,25) dat zij een wit hoofddeksel draagt tijdens het huwelijk van Kate en William. Heel veel mensen zullen weer wedden op de hoedjes!

Verder kan er worden gewed op de kijkcijfers van de Royal Wedding. De noteringen laten zien dat het huwelijk van Kate en William (7,00) minder Nederlandse tv-kijkers trekt dan ’onze eigen’ Koninginnedag (1,07). Verwacht wordt dat er meer dan 1,3 miljoen Nederlanders voor de buis zitten (1,72). Ook daar kan op ingezet worden. En pinkt Kate een traantje weg, zodra ze het middenpad betreedt van de kerk? Nee, dat gebeurt niet staat 1,45 genoteerd. En ja, dat gebeurt wel (2,50).

Volgens een woordvoerder van Unibet is het opvallend dat er vooral wordt gewed in die landen die zelf een koningshuis hebben. ”Engeland, Spanje, Denemarken, Zweden en Nederland scoren bijzonder hoog als het gaat om het aantal geplaatste ’koninklijke’ weddenschappen. De weddenschappen over de Royal Wedding zijn dan ook ongekend populair. Er wordt nu al twee keer meer gewed dan op het grootste niet-sport-evenement; het Eurovisie Songfestival. Veruit de meest populaire weddenschap is: wat is de kleur van het hoedje dat de Queen draagt tijdens de kerkdienst?”

Nu wedden!

bruiloft