Six Nations Rugby start morgen en dan komen de landen Engeland, Wales, Ierland, Schotland Frankrijk en Italie weer tegen elkaar uit om de strijd om de six Nations cup. Wedden op Rugby en alle wedstrijden om de felbegeerde cup van de 6 Nations.

Het speelschema van de 6 Nations Cup rugby is erg simpel. In dit jaarlijks terugkerende rugby toernooi speelt elk team een keer tegen elkaar en het thuisvoordeel wisselt elk jaar. Honderdduizendende rugby fanaten wedden jaarlijks op het toernooi dat bekend staat als een top drie toernooi in de Rugby wereld.

Direct wedden op Rugby de 6 Nations Cup

6 Nations Rugby

Rugby 6 Nations

Elk team ontvangt twee punten voor een gewonnen wedstrijd, een gelijkspel wordt beloont met een punt en uiteraard krijgt een verliezend team geen punten. Alhoewel het punten systeem logisch lijkt wordt dit systeem alleen gebruikt tijdens de 6 nations cup. Als je alle vijf wedstrijden wint spreekt men van een Grand Slam. Wales was het eerste land dat tijdens het rugby toernooi een Grand Slam behaalde. Engeland is recordhouder met 12 Grand Slams.

De winnaar van de 6 nations cup ontvangt sinds 1993 ook en heuse beker daarvoor waren het eigenlijk gewoon papieren titels. En de verliezer ontvangt een houten lepel! Het 6 Nations toernooi heeft nog meerdere kleine toernooien die in elk land afzonderlijk gespeelt worden. Rugby is daardoor een grote sport in de deelnemende landen.

Pas sinds de toetreding van Frankrijk in 1910 heet het rugby toernooi officieel het 6 nations toernooi daarvoor heette het, uiteraard, 5 nations toernooi. Tijdens de beide wereldoorlogen werd er wel doorgespeelt maar in een andere toernooi opzet.

Frankrijk is dit jaar het team waar de ogen op gericht zullen zijn, als laatste winnaar in 2010 en houder van de Grand Slam in datzelfde jaar kan de borst natmaken, de overige landen die deelnemen aan de 6 nations cup zullen er alles aan doen om Frankrijk dit jaar van de winst af te houden. Ga nu wedden op de 6 nations rugby wedstrijdenen meld je aan bij de website van Unibet, je ontvangt dan ook nog eens 50 euro bonus!