De winnaar van ruim 12 miljoen euro had bijna zijn winnend lot in de prullenbak gegooid en kon dan fluiten naar zijn miljoenen. Ignacio Gonzalez was zo onder de indruk van de winst van de 12 miljoen die hij gewonnen had met het gokken in de loterij van de ONCE dat hij direct al zijn vrienden belde om ze het heugelijk feit te vertellen, toen hij echter het lot wilde gaan verzilveren kon hij het niet meer vinden. De ONCE loterij is een loterij in Spanje die eigenlijk een goed doel is en de loten worden niet geregistreerd, Ignacio moest dus zijn lot vinden om het geld te kunnen innen.

Hij heeft dagen lopen zoeken in elk laatje en alle kamers van het huis en vond niks. Tot hij zich storte op de prullenbakken en het winnende lot vond in de prullenbak onder zijn bureau. Gelukkig had hij deze nog niet geleegd want 12 miljoen euro wegggooien had hij zichzelf nooit vergeven natuurlijk. En dan had hij in de toekomst waarschijnlijk nooit meer gegokt…

Speel ook eens krasloten van goscratch

Krasloten en loten

Door het vinden van het lot kon het jaar toch nog goed voor hem beginnen en tegen de Baskische radio verklaarde Ignacio dat hij zijn vrienden belooft had om het met hen te delen als hij zou winnen en die belofte ging hij nu inlossen. Elk van zijn vrienden aan wie hij de belofte had gedaan ontving 600.000 euro van de gulle gever!

Spaanse loterijen

Naast de ONCE loterij heb je in Spanje nog veel meer loterijen die enorme prijzen wegggeven (althans “weggeven”, je koopt natuurlijk wel een lot) neem nou bijvoorbeeld de Rode Kruis loterij, ook een loterij voor een goed doel maar ook één met een enorme hoofprijs van 50 kilo goud!! Deze loterij kan zulke hoge prijzen weggeven omdat de Spanjaarden enorm van gokken op loterijen houden en er dus veel mensen inleggen.

Met ruim 50 miljoen Spanjaarden is de kans natuurlijk groot dat er veel meer mensen meespelen tijdens het gokken met loten dan in Nederland bijvoorbeeld en daardoor kunnen er ook van die enorme prijzen uitgekeerd worden.