Een paar weken geleden hadden we het over het nieuwe paradepaardje van Netent, de Evolution Gokkast. Maar dat was niet het enige nieuwe spel, ook Wild Rockets was veelbelovend. De hele lijn van Netentertainment is vernieuwend en sensationeel te noemen. Het is een hele andere manier van gokken. Hoewel de essentie van de spellen niet veel anders is dan de oude fruitautomaten, is de beleving heel anders. Dat zie je ook als je reacties van spelers bekijkt.

Verschil tussen “ouderwetse” games en videoslots

Grofweg zie je dat twee typen spellen heel populair zijn. Enerzijds de oude, meer traditionele gokkasten, zoals Starburst, maar ook de Supernudge 6000. Spelers zijn bekend met deze spellen. Ze hoeven niet na te denken en kunnen direct lekker spelen. Een speler zegt bijvoorbeeld: “Juist die ouderwetse gokkasten, halen bij mij dat kroeggevoel van vroeger naar boven. Dat je gewoon met je vrienden wat rondhing in een bar, biertje erbij, muziekje en lekker gokken”.
nieuwe Netent gokkasten

Een nieuwe look op games

Anderzijds zijn daar de nieuwe supermoderne spellen. Ze hebben de graphics van professionele computergames. De bijbehorende muziek is perfect gekozen. Alleen plaatjes kijken is al een feest voor het oog. Verder hebben deze games allerlei speciale feautures, bonusrondes en andere extraatjes. Die maken het spel spannend en gevarieerd. Deze games winnen terrein, zeker onder jongeren, maar ook de oudere spelers worden steeds enthousiaster.

Een speler vertelt: “Evolution vond ik echt een hoogtepunt. Dat is zo’n veelzijdig en spannend spel met zoveel verschillende features en bonussen. Vooral door alle verschillende mogelijkheden die zo’n spel biedt, blijf ik het spelen. Die oude gokkasten, daar was ik snel op uitgekeken. Maar zo’n spel als Evolution, daar ben je dagen mee bezig om alles te ontdekken”.

Veel verschillende thema’s om te kiezen

Het is niet alleen de vormgeving en de inhoud van de spellen, die aanspreekt. Ook de grote variëteit aan thema’s is boeiend. “Ik ben dol op die prachtige videosprookjes, zoals ik ze noem. Elke game is een ontdekkingsreis op zich. Ik houd ervan om steeds weer een nieuw spel te leren kennen.Van hedendaagse sprookjes tot klassiekers en van gewelddadige verhalen tot aan mierzoete meisjesspellen.

Bij elk humeur en bij elk moment past een ander spel. Het is zo leuk dat er zoveel verschillende zijn”, zo zegt één van de jongere spelers. Voor ieder wat wils en dagen vermaak. Zo vallen de nieuwe moderne games het best samen te vatten. Heb jij ze al geprobeerd?